Paksoi per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Paksoi per stuk
Knapperige
voedingswaarde
Paksoi is
een knapperige groente met een lichte anijssmaak. In 100 gram van deze groente
zit 75% van de ADH aan vitamine C en er zit zelfs 149% van de ADH aan vitamine
A in. Vitamine K bevat het met 28% van de ADH. Verder zit er 16% van de ADH aan
foliumzuur en in van vitamine B5 en B6 bevat het 15% van de ADH.
Paksoi
bestrijdt kanker
Paksoi is
een koolsoort. Zoals alle koolsoorten is paksoi bijzonder gezond. Het helpt:
ontstekingen remmen, antioxidanten elimineren, kanker bestrijden,
spijsvertering bevorderen, ontgiften en hart- en vaatziekten voorkomen. De
ontstekingsremmende werking geldt op celniveau. Ziekten zoals diabetes, kanker
en overgewicht worden eigenlijk veroorzaakt door ontstekingen
op celniveau. Producten die ontstekingen bevorderen zijn: suiker,
witmeelproducten en witte rijst. Als je op de etiketten van supermarktproducten
kijkt, zie je dat vrijwel in elke soep, saus of broodbeleg er wit meel en
suiker in zit! Het is beter deze producten te mijden of hun slechte
gezondheidsconsequenties op te heffen door het eten van verse groente zoals
paksoi. Glucosinolaten, vitamine C en A behoren tot de ontstekingsremmende stoffen
in paksoi.
In de sla of
roerbakken
Paksoi
kun je rauw in een salade verwerken en je kunt het een minuutje roerbakken in
een marinade of ketjapsaus. Zorg dat de knapperigheid niet verdwijnt! Genees
smakelijk!