Conferance peer per kilo

2,75
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Conference peer per kilo

Vaak gaat in het najaar veel aandacht uit naar appels, maar peren zijn minstens zo lekker en gezond. Niet voor niets noemde Homerus, auteur van het heldenepos Odyssee, deze vruchten ‘geschenken van God’. Ze zitten bomvol belangrijke voedingsstoffen en zijn heerlijk zoet van smaak, waardoor ze een vaste plek op de fruitschaal verdienen.

Antioxidanten 

Peren zijn rijk aan vitamine C en K, B2, B3, B6. Ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden zijn peren goed omdat ze foliumzuur bevatten. Peren zitten bomvol mineralen als calcium, magnesium, kalium, koper en mangaan. Vitamine C en koper zijn antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen schade van vrije radicalen en ze zijn goed voor het immuunsysteem.

Vezels

Peren zijn een van de meest vezelrijke vruchten. Een middelgrote peer bevat zo’n 6 gram vezels. Dat is veel als je weet dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels 25 tot 30 gram is. Vezels zijn belangrijk om verstoppingen te voorkomen. Daarnaast kan een dieet dat rijk aan vezels is ook het cholesterolgehalte verlagen, wat de gezondheid van het hart ten goede komt. Door een gezond cholesterolgehalte vermindert de kans op hart- en vaatziektes.

Lage glycemische index

Peren hebben een lage glycemische index. Hierdoor is de vrucht geschikt voor mensen met diabetes. Omdat de koolhydraten langzaam worden geabsorbeerd, blijft de bloedsuikerspiegel in balans. Doordat een peer lichtzoet is, is het ook een ideale snack voor mensen die behoefte hebben aan zoet gedurende de dag.

P.S. Eet de peer altijd met schil. Onderzoekers van de Cornell Universiteit in de staat New York hebben daarin een antioxidant gevonden die beschermt tegen de ziekte van Alzheimer.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl