Courgette per stuk

0,99
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Courgette per stuk

heel veel Gezondheidsvoordelen van het eten van courgette!

Veel studies hebben aangetoond dat courgette gezond is voor ons. Mocht je bijvoorbeeld op zoek zijn naar een gezonde manier om gewicht te verliezen, is het tijd voor jou om meer te leren over de gezondheidsvoordelen van de courgette. Courgette staat erom bekend je te kunnen helpen bij het verliezen van gewicht, maar toch de voedingswaarde van het dieet op peil te houden. Bovendien helpt het om de gezondheid van de ogen te bevorderen en voorkomt het ziekten die ontstaan door een tekort aan vitamine C, zoals scheurbuik, sclerose en het snel krijgen van blauwe plekken. Het helpt astma te genezen en heeft een hoog gehalte aan vitamine C, koolhydraten, eiwitten en vezels. Dat courgette gezond is komt onder andere door de aanzienlijke hoeveelheden kalium, foliumzuur en vitamine A. Indien je regelmatig courgette eet kan het effectief je homocysteïnegehalte verlagen.

Courgette, waarvan de oorspronkelijke naam zucchini is, komt oorspronkelijk uit Amerika en is verkrijgbaar in het geel, licht groen of donkergroene kleuren. De vorm van deze kleine zomerpompoen lijkt op die van een geribbelde komkommer en bevat heel wat zaden. Sommige kwekers produceren zelfs courgettes in een afgeronde- of flesvorm. Vandaag de dag zijn de grootste producenten van courgette onder meer Japan, China, Roemenië, Italië, Turkije, Egypte en Argentinië. Courgette wordt het hele jaar door geteeld en kan rauw worden gegeten of in gebakken of gekookte vorm. Het kan ook worden verwerkt in een koude salade of worden gekookt voor warme gerechten.

Hoewel courgette een vrucht is, wordt het gewoonlijk gekookt als een groente omdat courgette het lekkerste is wanneer het als een gekookt gerecht wordt gegeten. Wanneer de courgette rijp en ongeveer 20cm lang is zijn ze rijp en kunnen ze worden geplukt. Dan zijn de zaden nog zacht en jong. Een volledig ontwikkelde courgette is doorgaans 90cm lang, maar dan zijn ze veel te vezelig en niet goed eetbaar meer. Jonge courgettes hebben een subtiele smaak, een zachte schil en boterachtig wit vruchtvlees. Ze zijn het lekkerst tussen mei en juli. Bijna alle delen van de courgette zijn eetbaar, met inbegrip van het vlees, de zaden en zelfs de schil.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl