Grapefruit per stuk

Grapefruit per stuk

0,39
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Grapefruit rood per stuk

Grapefruits: alleen al bij het uitspreken van het woord trekt bij veel mensen de mond samen. Maar laat die bittere smaak je er niet van weerhouden af en toe van deze vrucht te eten, want hij is erg gezond.

Er zijn verschillende uitvoeringen van deze grote ronde citrusvrucht; met wit, lichtroze of donkerroze vruchtvlees. Houd je niet van de bittere smaak, kies dan een grapefruit met rood vruchtvlees. Hoe roder, hoe zoeter de smaak!

Veel vitamine C

Een grapefruit bevat anderhalf keer meer vitamine C dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Dit is goed voor je immuunsysteem. Behalve vitamine C zit er ook vitamine B1, B6 en A en het mineraal kalium in.

Weinig calorieën

De grapefruit is door zijn grote hoeveelheid vitamines en voedingsvezels een gezonde snack. Een grapefruit levert slechts 56 kcal.

Voedingswaarde grapefruit
Energie 56 kcal
Vet 0 g
Verzadigd vet 0 g
Eiwit 1,4 g
Koolhydraten 9,9 g
Vezels 2,1 g
Zout 0 g

Goed voor de lever

De bitterstoffen in grapefruit hebben een geneeskrachtige werking op de lever. Ze stimuleren het spijsverteringsproces, inclusief de galproductie in de darmen. De gal stimuleert de stoelgang, want via de gal worden de afvalstoffen van de lever in de darmen geloosd om daarna definitief  te worden verwijderd.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl