Recept Groene Koolrolletjes met bourgondische worstjes

Recept Groene Koolrolletjes met bourgondische worstjes

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Groene Koolrolletjes met bourgondische worstjes

900 g Aardappels, vast kokkend

1 Groene kool

2 Uien

2 Knoflooktenen

4 Bourgondische worstjes

Bereidingswijze

Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels in 10 minuten lichtbruin en gaar.

Snijd intussen 4 mooie middelgrote bladeren van de kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein en spoel af onder de kraan.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak het de worstjes met de ui mee. Voeg dan de kleingesneden groene kool toe en bak mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en laat afkoelen totdat ze lauwwarm zijn geworden.

Leg  in het midden van ieder koolblad de worstjes en vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een schaal. Heb je nog vulling over, schep dat dan erbij. Serveer met de gebakken aardappels.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl