Kefir starter voor melk

Kefir starter voor melk

10,25
  • Biologisch
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Kefir starter voor melk

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • VegetarischVegetarisch
  • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
  • Tarwe en glutenvrijTarwe en glutenvrij
  • SojavrijSojavrij
  • EivrijEivrij
  • MosterdvrijMosterdvrij
  • LupinevrijLupinevrij
  • WeekdiervrijWeekdiervrij
  • SelderijvrijSelderijvrij
  • VisvrijVisvrij
  • SulflietvrijSulflietvrij
  • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
  • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

Gevriesdroogde kefir*, gevriesdroogde kefir micro-organismen Lactobaccilus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, * = Biologisch

Voedingswaarden

Energie351 kcal (1470 kJ)
Vet2.3 gram
Vet verzadigd2.3 gram
Koolhydraten60 gram
Suikers60 gram
Eiwit37.2 gram
Zout0.5 gram

Beschrijving

Kefir is één van de oudste gefermenteerde dranken ter wereld. In eerste instantie werd kefir gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk en gedronken door de mensen in het Kaukasus gebergte. Kefir starter wordt gebruikt om zelf kefir te maken van melk. Dit kan zuivel zijn maar ook heel goed plantaardige melk zoals amandelmelk, kokosmelk, rijstmelk, sojamelk, havermelk. Kefir is een traditioneel gefermenteerde drank, die lijkt op drinkyoghurt, maar meer bacterieculturen bevat. Giet de inhoud van 1 sachet in 1 liter melk op kamertemperatuur, goed roeren. Laat de melk 24 tot 48 uur op kamertemperatuur fermenteren in een weckpot. De kefir is klaar. 1 doosje bevat 3 zakjes a 5 gram.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl