Kiwi groen 500 gram Kiwi’s zijn meer dan vitaminebommetjes alleen!

Kiwi groen 500 gram Kiwi’s zijn meer dan vitaminebommetjes alleen!

2,35
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

per 500 gram

Kiwi’s zijn meer dan vitaminebommetjes alleen!

HET ONDERZOEK
Onderzoekers aan The Riddet Institute in Nieuw-Zeeland hebben de gezondheidsvoordelen van kiwi’s onderzocht. Eén daarvan kennen we allemaal: de hoge dosis vitamines. Volgens obesitasspecialist Jacob Seidel eten veel mensen te weinig goede voedingsstoffen. ‘Dit is de oorzaak van het groeiend aantal personen met obesitas en de chronische aandoeningen die daarmee gepaard gaan. Het regelmatig eten fruit wordt in verband gebracht met een betere gezondheid’, zegt hij. Kiwi's behoren tot de fruitsoorten met de gezondste eigenschappen, want kende je deze gezondheidsvoordelen al?

  
1. GEZONDE BLOEDDRUK
Kiwi’s bevatten veel kalium, een mineraal dat zorgt voor een juiste vochtbalans en een gezonde bloeddruk. Tegenwoordig bevat veel voedsel een hoog natriumgehalte, hierdoor kampen veel mensen met een hoge bloeddruk. Het regelmatig eten van een kiwi’s kan dit risico verkleinen. 
  
2. STIMULEERT HET AFVALLEN
Kiwi’s bevatten veel vezels en hebben in tegenstelling tot de meeste fruitsoorten een lage glycemische index. Doordat de meeste fruitsoorten veel suikers bevatten, vergroten ze de kans op een insulinepiek. Zo’n piek zorgt dat je lichaam voedsel sneller opslaat als vet. Kiwi’s hebben juist het tegenovergestelde effect en dragen dankzij de hoeveelheid vezels bij aan een gezonde spijsvertering.  
  
3. JUISTE PH-WAARDE
Kiwi’s bevatten veel mineralen die zorgen voor een gezonde Ph-waarde in je lichaam. Is de Ph-waarde uit balans, dan gaat je lichaam reserve mineralen aanspreken. Op langer termijn bouw je tekorten op en vergroot je de kans op ziektes, vermoeidheid en botontkalking.
  
4. GEZONDE OGEN
Door dagelijks een kiwi te eten, verklein je de kans op maculadegeneratie (ook wel netvliesveroudering) - de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies bij ouderen. In een onderzoek naar maculadegeneratie werden 110.000 mensen onderzocht die dagelijks meer dan drie stuks fruit aten. Het resultaat: de kans op maculadegeneratie daalde met 36 procent. Dit resultaat is te danken aan de in kiwi aanwezige luteïne en zeaxanthine.
  
5. GEZONDE LUCHTWEGEN
Gemiddeld halen we 20.000 keer per dag adem,  geen wonder dus dat een gezond luchtwegsysteem een must is voor en goed functionerend lichaam. Uit een onderzoek blijkt dat voldoende vitamine C bijdraagt aan een gezond luchtwegsysteem. Het kan zelfs de symptomen van astma verminderen, zoals een piepende ademhaling. Tijdens het onderzoek werden jonge kinderen onderzocht die gemiddeld 5-7 porties fruit per week aten. Het resultaat: 44 procent van deze kinderen had minder last van luchtwegproblemen dan de kinderen die minder fruit aten.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl