Knoflook gerookt per stuk

Knoflook gerookt per stuk

1,40
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Knoflook gerookt per stuk

Een bijzonder knoflookproduct is de gerookte knoflook. Dit is naast het drogen van knoflook een eeuwenlang conserveringsmethode geweest in Frankrijk en vooral ten noorden van Frankrijk. Het is een techniek die zich ontwikkeld heeft in de omgeving van Locon. Voordat de knofook in de rokerij geplaatst wordt worden ze eerst handmatig in strengen gevlochten. Alleen de beste kwaliteit knoflook komt hiervoor in aanmerking.

Het roken

Het rookhuis is een afgesloten stenen schuurtje waar men het turf gewonnen uit veengebieden hoog opstookt tot een bepaalde temperatuur.Onder de turf ligt een laag zaagsel en houtstrooisel. Dit geheel wordt 8 uur per dag opgestookt en dat gedurende 10 dagen. De getemperde temperatuur zorgt voor een gelijkmatig rookproces. Deze knoflook is door dit procedé langer houdbaar dan de normaal gedroogde knoflook.

Bewaren
De gerookte knoflook kunt u het best op een droge plek bewaren. Deze knoflook is ca. 2 maanden houdbaar (ligt aan de versheid =nieuw oogst).

Bereiding
Gerookte knoflook smaakt bijzonder goed bij bijvoorbeeld konijn en wildgerechten. De rooksmaak past ook prima bij tonijn. Verder kunt u natuurlijk zelf naar hartenlust experimenteren en, in gerechten met knoflook, de gewone knoflook vervangen door de gerookte

Koopinformatie
Gerookte knoflook is verkrijgbaar vanaf augustus (nieuwe oogst) en te koop in de betere gesorteerde groentespeciaalzaak .

 

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl