Knolselderij per stuk

Knolselderij per stuk

1,45
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Knolselderij per stuk

Deze vele vergeten groenten hebben voor de consument nochtans heel wat voordelen. Inderdaad, streekgebonden seizoen groenten zijn budgetvriendelijk én goed voor ons leefmilieu. Ze zijn tegelijkertijd ook erg gezond. Dit alles is zéker het geval met de knolselder. Een vergeten groente waarmee bijzonder lekkere gerechten te bereiden zijn. Knolselder heeft tevens een gunstig effect op onze gezondheid.

Voorkomt hart en vaatziekten

Knolselder heeft een bijzonder pittige en verfijnde seldersmaak. Deze groente past uitstekend in soepen en in puree. Knolselder is daarbij een echte vitamine bom én een uitstekend wapen tegen allerlei winterkwaaltjes. Knolselder bevat heel wat voedingsvezels maar liefst vijf gram per honderd gram groenten. Deze vezels zijn van groot belang voor een gezonde darmtransit. Knolselder bevordert zo ons immuunsysteem en verhoogt onze weerstand tegen allerlei virussen en microben. Door zijn hoge concentratie aan voedingsvezels verkleint knolselder de kans op ernstige hart- en vaatziekten. Dat is niet alles want deze groente heeft ook een gunstig effect op het cholesterolgehalte in ons bloed én werkt bloeddrukverlagend. Knolselder heeft ook een positieve werking op jicht, reuma en verzacht de vervelende gevolgen van heesheid.

Vriendelijk voor de lijn

Knolselder is ook een uitstekende groente voor al diegenen die enkele overbodige kilootjes overboord willen gooien. Door de grote concentratie aan voedingsvezels geeft knolselder immers vlug een verzadigd gevoel. Na het eten van knolselder zal de honger veel minder vlug toeslaan. Honderd gram knolselder is goed voor amper 33 calorieën.

Goed voor stevige botten

Knolselder bevat ook hoge doses fosfor en magnesium, twee belangrijke mineralen voor de vorming van stevige botten en de instandhouding van een gezond gebit. Magnesium is op zijn beurt onmisbaar voor onder meer de overdracht van zenuwprikkels en bij het samentrekken van spieren. Magnesium is ook een uitstekend middel tegen spierstijfheid. Deze groente is ook rijk aan vitamine C (!) en koolhydraten.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl