Komkommer per stuk

Komkommer per stuk

0,62
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Komkommer per stuk

Wat zijn de gezonde voordelen van komkommers? We zetten ze hier op een rijtje:

§  Komkommer hydrateert je lichaam.

§  Komkommer bevat veel vezels en goede voedingsstoffen, zoals anti-oxidanten, de vitamines C, B1, B2, B3, B5, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. Het mineraal kalium is belangrijk voor een juiste balans van het vochtgehalte in je lichaam en het houdt de normale bloeddruk in stand. Anti-oxidanten staan onder andere bekend om hun ontstekingsremmende werking. De hoeveelheid voedingsstoffen is wellicht niet groot, maar het maakt van komkommers wel een gezonde snack.

§  Komkommer bevat weinig calorieën.

§  Komkommer helpt tegen een slechte adem.
Een slechte adem wordt over het algemeen veroorzaakt door de bacteriën in je mond. De vezels en het water in komkommer stimuleren de productie van speeksel. Het speeksel bestrijdt de bacteriën in je mond. Daarnaast  houdt speeksel ook de algehele mondgezondheid in balans.

§  Het kan obstipatie tegengaan.
De combinatie van het vele water in de komkommer en de vezels in de schil,  zorgt dat harde ontlasting zachter en soepeler wordt.

§  Goed voor sterke botten.
Komkommer bevat veel vitamine K, essentieel voor gezonde botten.  Vitamine K is ook belangrijk voor een betere opname van calcium in het lichaam.

§  Goed tegen de veroudering van de huid.
Het is bewezen dat komkommers effectief zijn als anti-rimpelmiddel.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl