Mango per stuk

Mango per stuk

2,49
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Mango per stuk 

Hoe gezond zijn mango´s?

Mango´s worden al meer dan 4000 jaar gegeten door de mens. Door de zoete smaak is de mango een geliefd stuk fruit. Maar hoe gezond is een mango eigenlijk? Mango´s helpen onder andere constipatie voorkomen, dragen bij aan een gezond hart en bieden bescherming tegen kanker.

Naast deze gezondheidsvoordelen zijn er nog veel meer redenen om mango´s te eten. Door verder te lezen, leer je meer over de achtergrond van de mango, de voedingswaarde en of je mango´s kunt eten tijdens het afvallen.

Mango´s zijn rijp zodra je de schil enigszins kan indrukken. Je kan ze eten zonder toevoegingen, maar ze zijn ook lekker in gerechten met rijst, vlees of in salades. Ze bevatten veel vitamine C, vitamine A en vitamine B6. In dit artikel lees je meer over de gezondheidsvoordelen van mango´s en of het eten van mango’s het afvallen kan bevorderen.

Waarom mango´s gezond zijn

Optimale spijsvertering: mango´s bevatten net als veel ander fruit veel vezels. De vezels ondersteunen de spijsvertering en kunnen helpen met het voorkomen van constipatie. Door 150 gram aan mango te eten, krijg je al 12 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen.

Bescherming tegen kanker: uit onderzoek in 2011 van de South Subtropical Crobs Research Institute in Guangdong (China) is gebleken dat de antioxidanten in mango bescherming kunnen bieden tegen borst- en prostaatkanker en leukemie. De polyfenolen in mango´s hebben ontstekingsremmende en kanker bestrijdende eigenschappen.

Gezonde ogen: wortels staan erom bekend goed te zijn voor de ogen, maar ook mango´s kunnen bijdragen aan gezonde ogen. Vanwege de hoge hoeveelheid vitamine A in mango´s wordt je zicht ondersteund en kunnen nachtblindheid en droge ogen worden voorkomen.

Gezond hart: mango´s zijn rijk aan kalium. Kalium helpt om je hartslag en bloeddruk onder controle te houden. Door een hoge inname van kalium en een lage inname van natrium kan je de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Gezonde huid en haren: mango´s bevatten veel vitamine A en vitamine C. Vitamine A is een voedingsstof dat onder andere nodig is om talg aan te maken. Talg houdt het haar gehydrateerd. Daarnaast is voldoende vitamine C nodig voor de productie en onderhoud van collageen die zorgt voor de huid- en haarstructuur.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl