Recept Oma’s Snert

Recept Oma’s Snert

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Oma’s Snert-recept  

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... Er is niks lekkerder als eigen gemaakte erwtensoep. Bereidingswijze Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door.

Er is niks lekkerder als eigen gemaakte erwtensoep, met dit recept en het vlees van slagerij Tadema en de verse groentes van de Frambozenboerderij moet het helemaal lukken!!

Succes en lekker eten


 

Benodigdheden:

Ingrediënten voor 6 personen

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 2 liter water, 250 gram hamschijf, 500 gram Krabbetjes, 250 Gerookt mager spek,  zout, 2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels, 2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworsten, bos selderij.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl