Recept Penne met gehakt wortel-tomatensaus (Bospeen recept)

Recept Penne met gehakt wortel-tomatensaus (Bospeen recept)

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Penne met gehakt wortel-tomatensaus (Bospeen recept)

1 bos bospeen

2 uien

2 tenen knoflook

1 rode peper

3 el traditionele olijfolie

400 g volkoren penne

400 g tomatenblokjes

150 g zongedroogde tomaten in olie 

500 gram H.O.H. gehakt

Bereiding:

Schil en snijd de wortels in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg dan de wortel, ui, knoflook en rode peper toe en bak deze 10 min. op laag vuur mee.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gehakt wortel-ui mengsel. Laat 3 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de saus en de zongedroogde tomaat toe aan de pasta en schep om. Verdeel over borden.

Variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de rode peper door 1 rode paprika. Het gerecht wordt dan iets zoeter.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl