Recept Pittige speklapjes met rodekool
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Pittige speklapjes met rodekool
3 eetlepels sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
4 speklapjes
400 g rijst
3 eetlepels olie
400 gram rode kool
2 eetlepels gebakken uitjes
Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekool circa 15 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.