Postelein 500 gram

Postelein 500 gram

3,95
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Beschikbaarheid

Postelein 500 gram

Postelein beschikt verrassend genoeg over meer omega3 vetten dan visolie. Postelein is de groente met het meeste omega3 vet van alle groenten. Dit geldt vooral voor zomerpostelein, want winterpostelein bevat iets minder voedingsstoffen.

Tegenwoordig is het weer helemaal in om postelein te eten. 

De gezondheidswaarde van voeding wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat ze eten en dus is de voedingswaarde, naast het gegeven dat het lekker moet zijn, ook belangrijk.
Voedingswaarde
Postelein bevat voor bladgroente relatief veel omega 3-vetzuren en verder: Vitamine A, Vitamine B1 / B2 / B11, Vitamine C, Caroteen, Calcium, IJzer

 Het schoonmaken gaat heel rechttoe-rechtaan. Het belangrijkste is dat je dit voorzichtig doet. De groente kneust gemakkelijk, en dat is niet positief voor de smaak. Alle delen van deze groente zijn eetbaar, afgezien van de wortels. Snijd of knip die er dus eerst vanaf. Als dat nodig is kun je vervolgens ook de stengels in kleinere stukken snijden of knippen. Spoel dan de postelein af onder de lopende kraan. Niet te veel aandrukken en voorzichtig uitschudden. Als er nog veel vuil of zand meekomt nog een keer herhalen. Dan is de groente klaar voor de pan.

Tip: net als bijvoorbeeld sla of taugé kun je postelein goed oppeppen door het in koud water te leggen. Stel het droogmaken dus uit tot vlak voordat je de groente gaat bereiden!

 Je kunt postelein op een aantal verschillende manieren bereiden: koken, wokken of roerbakken, stamppot maken, er soep van trekken of het rauw in salades verwerken.

 Koken

Dit is de meest gebruikelijke manier om deze groente te bereiden. Gebruik weinig water met een snufje zout en reken op een kooktijd van 5 tot maximaal 10 minuten. Houd er rekening mee dat het fors slinkt bij het koken. Beetgaar is deze groente het smakelijkst, dus laat het niet te lang koken.

 Wokken of roerbakken

Deze groente is uitstekend te bereiden in de wok, op dezelfde manier als bijvoorbeeld spinazie. Het is vaak al in enkele minuten geslonken en gaar.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl