Raapstelen per 250 gram

Raapstelen per 250 gram

2,50
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Raapstelen per 250 gram

Hier ons lievelingsrecept!!

1 kg kruimige aardappelen

zout

250 g raapsteeltjes

1 gele paprika

150 g oude kaas

4 el pijnboompitten

200 ml melk

3 el boter

versgemalen peper


Voorbereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.

Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.

Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl