Recept Kapucijner schotel
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Kapucijner schotel
Kapucijner
schotel
Voor 4
personen.
1 ui
2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
180 gr vegetarisch gehakt
20 gr paneermeel
1 flinke theelepel. zout
1/2 theelepel paprikapoeder
snuf peper
snufje gemberpoeder
snufje korianderpoeder
700 gr groente (Je kunt een zak gesneden groente nemen of 1 prei, 1
wortel, 1 paprika en 1 courgette)
750 gr kapucijners
6 eet lepel. piccalilly
Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Neem een zeer grote (wok)pan en
zet deze op het vuur met wat olijfolie. Bak de ui en de knoflook lichtjes aan.
Meng in een kommetje de paneermeel met alle kruiden en het zout. Voeg dit samen
met het vegetarisch gehakt toe in de pan en bak een minuutje mee. Snijd alle
groente in stukjes en voeg toe aan het gehakt. Laat ongeveer 5 minuten op
middelmatig vuur bakken. Zet het vuur laag en voeg de kapucijners met vocht
toe. Voeg naar smaak piccalilly toe (ongeveer 6 eetlepels). Breng het
geheel zachtjes aan de kook. Zodra de groente voldoende zacht is, kun je het
gerecht opdienen.