Recept Kapucijner schotel

Recept Kapucijner schotel

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Kapucijner schotel


Kapucijner schotel

Voor 4 personen.

1 ui

2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
180 gr vegetarisch gehakt
20 gr paneermeel
1 flinke theelepel. zout
1/2 theelepel paprikapoeder
snuf peper
snufje gemberpoeder
snufje korianderpoeder
700 gr groente (Je kunt een zak gesneden groente nemen of 1 prei, 1 wortel, 1 paprika en 1 courgette)
750 gr kapucijners 
6 eet lepel. piccalilly 

Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Neem een zeer grote (wok)pan en zet deze op het vuur met wat olijfolie. Bak de ui en de knoflook lichtjes aan. Meng in een kommetje de paneermeel met alle kruiden en het zout. Voeg dit samen met het vegetarisch gehakt toe in de pan en bak een minuutje mee. Snijd alle groente in stukjes en voeg toe aan het gehakt. Laat ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur bakken. Zet het vuur laag en voeg de kapucijners met vocht toe. Voeg naar smaak piccalilly toe (ongeveer 6 eetlepels). Breng het geheel zachtjes aan de kook. Zodra de groente voldoende zacht is, kun je het gerecht opdienen. 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl