Recept Spitskool stamppot
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Spitskool stamppot
SPITSKOOLSTAMPPOT
MET KETJAP MANIS
INGREDIËNTEN:
- 150 gram ui
- 1 dl melk
- 400 gram spitskool
- 50 gram ketjap manis
- 30 gram fijne mosterd
- 3 eetlepels (vloeibare) margarine
- 1 kilogram kruimige aardappels
- 1 Rookworst (375 g)
BEREIDING:
Snijd de spitskool fijn. Pel en snipper de ui. Schil vervolgens de aardappels
en snijd deze in stukken en kook ze met een beetje zout in ongeveer 20 minuten
gaar. Fruit de ui in wat margarine of boter aan. Voeg vervolgens de spitskool
toe en stoof deze tezamen met de ui gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de
aardappels af en stamp deze fijn samen met de melk, de spitskool, de ketjap
manis, de mosterd en peper en een beetje zout naar eigen smaak.
Snijd de rookworst in plakken en
verdeel deze plakken over de stamppot op de borden.