Recept Spitskool stamppot

Recept Spitskool stamppot

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spitskool stamppot

SPITSKOOLSTAMPPOT MET KETJAP MANIS

INGREDIËNTEN:
- 150 gram ui
- 1 dl melk
- 400 gram spitskool
- 50 gram ketjap manis
- 30 gram fijne mosterd
- 3 eetlepels (vloeibare) margarine
- 1 kilogram kruimige aardappels
- 1 Rookworst (375 g)

 

BEREIDING:
Snijd de spitskool fijn. Pel en snipper de ui. Schil vervolgens de aardappels en snijd deze in stukken en kook ze met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Fruit de ui in wat margarine of boter aan. Voeg vervolgens de spitskool toe en stoof deze tezamen met de ui gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de aardappels af en stamp deze fijn samen met de melk, de spitskool, de ketjap manis, de mosterd en peper en een beetje zout naar eigen smaak.

Snijd de rookworst in plakken en verdeel deze plakken over de stamppot op de borden.

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl