Recept Spruitenstamppot pastinaak

Recept Spruitenstamppot pastinaak

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spruitenstamppot pastinaak

Ingrediënten 4 personen

Ca 300 gr schoongemaakte spruiten , ca 300 gr gesneden pastinaak, ca 600 gr geschilde kruimige aardappels , nootmuskaat, peper, zout, boter en melk

 

Voorbereiding

Spruiten schoonmaken en in kruizen, pastinaak schillen en in dobbelsteentjes van ca 1x1 cm snijden, aardappelen schillen en in dobbelsteentjes van ca 1x1 cm snijden..

Bereidingswijze

Kook de pastinaak samen met de aardappelen ca 20 min. 
Kook de spruiten ca 15 min.
Aardappel / pastinaak afgieten en stampen met wat boter en melk tot een puree.
Spruiten afgieten en door de puree stampen.
Nog peper, zout en nootmuskaat naar smaak. eventueel lekker spekjes uitbakken en mee stampen

Serveertip

Lekker met suddervlees.
Voeg dobbelsteentjes cornedbeef door de stamppot.

Pastinaak is ook prima te combineren met hutspot. en dan geen spruiten.

Eet smakelijk 

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl