Rode bieten 500 gram

Rode bieten 500 gram

0,70
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Beschikbaarheid

Rode bieten per 

heerlijk voor een salade met rode ui en zure haring

Gezond

Vroeger al werd vanuit de signatuurleer ( waarbij men uitgaat dat planten zelf laten zien wat hun sterkste geneeskrachtigste kanten zijn) verondersteld dat rode bieten erg heilzaam was voor het bloed, dit werd verondersteld vanwege de rode kleur van de biet. Het ijzergehalte in rode bieten is nu niet echt hoog te noemen, maar bevindt zich wel in een vorm die voor het organisme gemakkelijker te verwerken is. Waar rode bieten erg rijk in zijn is mangaan. Een essentieel mineraal die o.a zorgt voor een goede verwerking van vitamine C, vitamine B1 en biotine. Bieten zijn daarnaast erg rijk aan kalium, foliumzuur, en met name het blad is zeer rijk aan ijzer, béta-caroteen en calcium. Geen ongezond knolletje dus! Bieten hebben wel een vrij hoog suikergehalte. Ze zijn niet voor niets familie van de suikerbiet. Bieten hebben het hoogste suikergehalte van alle groenten: per 100 gram bevat een biet het equivalent van een volle theelepel natuurlijke suiker. Soms worden rode bieten dus ook gebruikt ter vervanging van suiker.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl