Rode bietensalade met geitenkaas
- Milieu bewust
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Rode bietensalade met geitenkaas
Ingrediënten 4 personen
250 gram spinazie, 150 gram (smalle reepjes biet), 2 eetlepels
pijnboompitten, 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepel extra vergine olijfolie,
25 gram zachte geiten kaas, versgemalen zout en
peper, 6 schuin gesneden stukken stokbrood.
Voorbereiding
Zoek de spinazie uit en was en droog deze
goed. Rooster de pijnboom pitten in een droge Koekenpan lichtbruin
en laat afkoelen. Klop van het sinaasappelsap met de olie, de geitenkaas en zout en
peper naar smaak een gladde dressing.
Bereidingswijze
Vermeng de spinazie met de bieten julienne
op een schaal. Rol het brood plat met een deegroller, scheur overlangs
doormidden en rooster het brood in een warme oven of broodrooster. Schenk de
dressing op het laatste moment over de salade. Garneer met de reuzencroutons en bestrooi met de
geroosterde pitten.