Rode kool per stuk 

Rode kool per stuk 

1,80
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Rode kool per stuk 

De voordelen van het eten van rode kool

Het belangrijkste aan het eten van rode kool is misschien wel dat het tal van ziekten bestrijdt. Waar de ene groente of fruitsoort goed is tegen een bepaalde ziekte bestrijdt rode kool er meerdere. Een van de ziekten die rode kool bestrijdt is diabetes. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van rode kool een positief effect heeft op het bloedsuikerspiegel. Voor mensen met diabetes is het eten van rode kool een goed alternatief voor medicijnen en kan er dus worden gezegd dat rode kool een medicinale werking heeft. Door het eten van rode kool gaan de nieren bij mensen met diabetes beter werken. Ook dit is wetenschappelijk onderzocht. Voor mensen met diabetes zijn de nieren vaak een zwak punt en daarom is het eten van rode kool erg belangrijk. Daarnaast gaat diabetes vaak samen met obesitas. Het eten van rode kool is een goede manier om tegelijkertijd gewicht te verliezen op een gezonde manier.

Verder is rode kool gezond, omdat het verschillende vormen van kanker kan tegengaan. Rode kool bevat belangrijke antioxidanten. Antioxidanten zijn nodig om vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden en op deze manier onze cellen in ons lichaam te beschermen. Rode kool heeft de mooie rode kleur te danken aan ante cyaniden. Naast dat deze stof voor de mooie rode kleur zorgt, werkt deze stof ook kanker bestrijdend.

Niet alleen heeft rode kool een kanker bestrijdende werking, maar er zijn ook verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat het eten van rode kool goed is voor het hart en de lever. De ante cyaniden hebben niet alleen een positieve werking op de vrije radicalen tegen kanker, maar bestrijden ook de vrije radicalen in het lever en het hart. Daarnaast heeft een onderzoek uit Saudi Arabië aangetoond dat rode kool leverbeschadiging zelfs kan genezen. Daarmee heeft rode kool een geneeskrachtige werking.

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl