Spruiten per 500 gram

0,74
  • Milieu bewust geteelt
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spruiten per 500 gram

Spruiten bevatten veel vitamine C en calcium.

Er wordt gezegd dat spruitjes een positief effect hebben bij het voorkomen van kanker omdat ze glucosino laten bevatten.
100 gram verse ongekookte spruitjes bevatten 5 g koolhydraat, 4 g eiwit en 0,5 g vet.
Spruiten bevatten weinige calorieën dus kan je er lekker veel van eten. Ze geven je een verzadigd gevoel en je krijgt meteen veel vezels binnen

De vezels in de spruitjes zijn goed voor de darmen.

Spruitjes zorgen door de nodige vitaminen en mineralen voor een betere weerstand tegen infecties en hart- en vaatziekten.
Spruitjes zijn folaatrijk, folaatrijke voeding verbetert het geheugen door ontstekingen tegen te gaan en de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren.

Voedingstoffen in de spruit

Je lichaam heeft het mineraal zwavel nodig om effectief te ontgiften. De spruit is rijk aan dit mineraal. Zwavel zorgt voor de geur en smaak van spruitjes en wanneer men deze geur erg sterk ruikt bij het bereiden, betekent dit doorgaans dat de spruit te lang is gekookt.
De combinatie van zwavel en de grote hoeveelheid vitamine C die in de spruit te vinden is, zorgt voor een effectief ontgiftend effect. In combinatie met de flavonoïden die in de spruit te vinden zijn zorgt het ervoor dat het risico op oxidatieve stress in onze cellen wordt verkleind. Naast vitamine C zijn er nog meer antioxidanten te vinden die hieraan bijdragen zoals vitamine E, mangaan, zink en caroteen.

Ook voor spruitjes geldt dat wanneer de groente zo kort mogelijk wordt verwarmd (liefst stomen) de spruitjes het best hun werk doen in ons lichaam.

 

 

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl