Spruiten per 500 gram
- Milieu bewust geteelt
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Spruiten per 500 gram
Spruiten
bevatten veel vitamine C en calcium.
Er
wordt gezegd dat spruitjes een positief effect hebben bij het voorkomen van
kanker omdat ze glucosino laten bevatten.
100 gram verse ongekookte spruitjes bevatten 5 g koolhydraat, 4 g eiwit en 0,5
g vet.
Spruiten bevatten weinige calorieën dus kan je er lekker veel van eten. Ze
geven je een verzadigd gevoel en je krijgt meteen veel vezels binnen
De
vezels in de spruitjes zijn goed voor de darmen.
Spruitjes
zorgen door de nodige vitaminen en mineralen voor een betere weerstand
tegen infecties en hart- en vaatziekten.
Spruitjes zijn folaatrijk, folaatrijke voeding verbetert het geheugen door
ontstekingen tegen te gaan en de bloedtoevoer naar de hersenen te verbeteren.
Voedingstoffen
in de spruit
Je lichaam
heeft het mineraal zwavel nodig om effectief te ontgiften. De spruit is rijk
aan dit mineraal. Zwavel zorgt voor de geur en smaak van spruitjes en wanneer
men deze geur erg sterk ruikt bij het bereiden, betekent dit doorgaans dat de
spruit te lang is gekookt.
De combinatie van zwavel en de grote hoeveelheid vitamine C die in de spruit te
vinden is, zorgt voor een effectief ontgiftend effect. In combinatie met de
flavonoïden die in de spruit te vinden zijn zorgt het ervoor dat het risico op
oxidatieve stress in onze cellen wordt verkleind. Naast vitamine C zijn er nog
meer antioxidanten te vinden die hieraan bijdragen zoals vitamine E, mangaan,
zink en caroteen.
Ook voor spruitjes geldt dat
wanneer de groente zo kort mogelijk wordt verwarmd (liefst stomen) de spruitjes
het best hun werk doen in ons lichaam.