Recept Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
1 kg kruimige aardappel
4 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
75 g ongezouten walnoten
25 g pompoenpitten
75 g geroosterde amandelen
150 g geitenkaas
200 ml halfvolle melk
450 g geraspte bietjes
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de tijm en eventueel zout in 20 min. gaar
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.
Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.
Giet de aardappelen af. Verwijder de tijmtakjes en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.