Wortel peterselie per 500 gram

1,99
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Beschikbaarheid

Wortel peterselie per 500 gram 

Oorspronkelijk komt peterseliewortel uit het Middellandse Zeegebied. In het oude Griekenland werd het als een heilige plant beschouwd. De antieke Romeinen waren ook gek op deze groente. Ze brachten de groente naar de rest van Europa. Vervolgens werd het sinds de 16de Eeuw veel als wintergroente gegeten in Duitsland, Polen, België en Nederland.

In wortelpeterselie zitten vrijwel alle mineralen en vitaminen maar ze zitten er allemaal met kleine percentages in. Deze lage percentages per 100 gram hangen zo rond de 10% van de ADH en zijn in deze geen probleem. Dat komt omdat de werking van vitaminen en mineralen elkaar juist versterken. Daardoor is wortelpeterselie een zeer gezonde groente. Wortelpeterselie bevat alle belangrijke aminozuren, vele eiwitten en zelfs gezonde vetzuren zoals omega 3 en omega 6, zij het in lage percentages. Peterseliewortel bevat proteïnen, veel calciumijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C.

Peterseliewortel werd door de oude Grieken gebruikt om leverproblemen mee te voorkomen. Ook de galblaas vaart wel bij deze lange witte wortelgroente. Het is een vochtafdrijvende groente die het bloed zuivert. Verder wordt de wortel samen met het blad en de zaden aangewend om flatulentie, indigestie, meerdere soorten krampen en menstruatiestoornissen tegen te gaan.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl