Raapstelen per 250 gram
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Raapstelen per 250 gram
Hier ons lievelingsrecept!!
1 kg kruimige aardappelen
zout
250 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter
versgemalen peper
Voorbereiding
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.
Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.