Spitskool per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Spitskool per stuk
SPITSKOOL:
GROENTE VAN HET SEIZOEN EN HEEL GEZOND!
Spitskool is een groente en familie van
de witte kool alleen heeft het een spitse vorm. Hier komt de naam uiteraard ook
vandaan. Spitskool heeft een sappige smaak en het is rauw te eten, maar je kunt
de spitskool ook stoven of roerbakken. Het is erg gezond voor ons lichaam om
regelmatig spitskool te eten.
De Voordelen van
Spitskool
1.
De spitskool heeft een grote diversiteit
aan vitaminen en mineralen.
Een spitskool beschikt over de volgende vitaminen: B1, B2, B6, B11 en vitamine
K en C. Vitamine C is erg belangrijk om ons immuunsysteem op peil te houden,
waardoor we beter beschermd zijn tegen ziekten. Vitamine K is belangrijk voor
de bloedstolling in ons lichaam en de botstofwisseling. Dit is goed voor het
herstel van blessures en ook voor het sterk houden van botten en tanden.
2.
De spitskool is rijk aan mineralen zoals
magnesium, fosfor, kalium, calcium, ijzer, koper en zink.
3.
Spitskool is dat het kanker bestrijdend
werkt, het ontgift je lichaam en het helpt tegen maagzweren.
4.
De stoffen in spitskool hebben ook een
ontstekingsremmende werking.
5.
De spitskool een positief effect om
maagzweren te genezen. Studies hebben aangetoond dat het een positief effect
heeft op het gehele maagdarmstelsel.
Hoe te eten
Wanneer spitskool rauw wordt gegeten is deze het
gezondst. Natuurlijk is het niet erg om het te koken, maar er kunnen dan
voedingswaarden verloren gaan. Spitskool is ook prima te roerbakken.