Ananas per stuk

Ananas per stuk

2,19
  • costa
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Ananas per stuk

Waarom ananas gezond is

Werkt bloeddrukverlagend: Ananas bevat het belangrijke mineraal kalium en dit kan een bloeddrukverlagende werking hebben [2]. Verder is kalium betrokken bij het behouden en versterken van de spieren, en het beschermen van het brein.

Beschermt tegen verkoudheid: De voedingsstoffen vitamine C en bromelaïne zijn beide te vinden in ananas. Deze stoffen bestrijden microben in je lichaam en helpen je om verkoudheid te voorkomen [6].

Voorkomt astma: Mensen die ananas, mango, broccoli, pompoen of wortels eten hebben minder kans om astma te krijgen. Dit komt doordat het betacaroteen in ananas bescherming biedt tegen astma en andere ziektes [3].

Vermindert de kans op kanker: De grote hoeveelheid vitamine C die een ananas bevat kan de vorming van vrije radicalen die kanker kunnen veroorzaken voorkomen. Verder verbetert vitamine C je weerstand en is het betrokken bij het remmen van het verouderingsproces.

Volgens de American Cancer Society is het ook mogelijk dat bromelaïne, dat in de kern van ananassen te vinden is, gebruikt zou kunnen worden om de bijwerkingen van de behandelingen tegen kanker draaglijker te maken [3].

Verbetert het immuunsysteem: Een ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden. Met een gezonde spijsvertering ben je beter beschermd tegen ziektes en virussen, omdat je weerstand voor een groot gedeelte uit je darmen komt.

De vitamine C in een ananas zorgt er tevens voor dat cellen beter herstellen [4].

Bevordert de vruchtbaarheid: Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid bevorderen. Dat komt doordat antioxidanten tegen vrije radicalen vechten. De antioxidanten die te vinden zijn in ananas, zoals vitamine C, koper, zink, foliumzuur en bètacaroteen, hebben op die manier een gunstig effect op de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid [3].

Versterkt de botten: Een portie ananas van 84 gram bevat 26% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Dit mineraal is essentieel voor het lichaam, omdat het ervoor zorgt dat botten en bindweefsel versterken [4].

Mangaan heeft ook invloed op je stofwisseling en is onmisbaar als je gezond wilt afvallen.

Draagt bij aan het herstel van de huid: De voedingsstoffen in ananas kunnen bijdragen aan het herstel van de huid na beschadiging door zonlicht of vervuiling. Ook zorgen ze ervoor dat rimpels verminderen. De vitamine C in ananas heeft tevens invloed op de aanmaak van collageen; een in het lichaam voorkomend eiwit dat de huid ondersteunt 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl