Avocado per stuk

1,46
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Avocado per stuk

Waarom avocado gezond is

Cholesterolverlagende werking: Avocado’s kunnen het slechte cholesterolgehalte verlagen. In een onderzoek kregen patiënten met een hoog cholesterol dagelijks avocado te eten. Na een week bleek dat het ‘slechte’ cholesterol (LDL) met 22% was afgenomen en het ‘goede’ cholesterol (HDL) met 11% was toegenomen [2].

Avocado’s hebben een cholesterolverlagende werking, omdat ze rijk aan bèta-sitosterol zijn.

Bescherming tegen kanker: Avocado’s zijn rijk aan foliumzuur (vitamine B11), waardoor ze kanker in de borst, maag, alvleesklier en dikke darm kunnen bestrijden [3]. Een avocado bevat 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur. Andere goede bronnen van foliumzuur zijn: donkere bladgroentes, peulvruchten, noten, zaden en wortels.

De krachtige antioxidanten in avocado kunnen ontstekingen in je lichaam voorkomen. Hierdoor verminder je de kans op mond-, huid- en prostaatkanker [1].

Ook blijkt uit een studie in het tijdschrift Seminars in Cancer Biology dat de fytonutriënten in avocado ervoor kunnen zorgen dat kankercellen stoppen met groeien en uiteindelijk sterven [5].

Realiseer je het voorkomen van kanker bestaat uit meer dan het eten van de juiste voeding. Andere factoren zoals stress, leeftijd, medicatiegebruik spelen ook een rol.

Vermindert de symptomen van artritis (gewrichtspijn): Avocado’s kunnen de symptomen van artritis verminderen. Dit komt doordat avocado’s als ontstekingsremmers werken, waardoor je minder last hebt van pijnlijke gewrichten [6,7].

Reguleert de bloedsuikerspiegel: Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in een avocado, helpt de vrucht je bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel [8]. Bij een stabiele bloedsuikerspiegel blijft je energie constant en heb je minder last van een middagdip.

Avocado helpt je om (vr)eetbuien in de avond te voorkomen, omdat het je bloedsuikerspiegel in balans houdt.

Beschermt het gezichtsvermogen: De vele antioxidanten in avocado’s kunnen het gezichtsvermogen op lange termijn beschermen. Vooral de stoffen luteïne en zeaxanthine dragen hieraan bij. Het is aangetoond dat deze antioxidanten de kans op staar en maculadegeneratie verminderen [9,10].

Draagt bij aan een gezonde zwangerschap: Avocado’s zijn rijk aan foliumzuur. Deze stof is erg belangrijk voor vrouwen die in verwachting zijn. Door het eten van avocado verminder je de kans op een miskraam, een open rug en neurale buisdefecten 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl