Andijvie per 500 gram Hollandse

1,59
  • Holl
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Andijvie per 500 gram

Andijvie gezond voor de botten

Andijvie is ontzettend rijk aan Vitamine K. Een kopje andijvie bevat bijna 290% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan Vitamine K. Hierdoor is het ook gezond voor de botten. Naast al zijn andere voordelen stimuleert Vitamine K namelijk ook de calciumopname. Daarnaast vermindert het ook de calciumafscheiding van calcium via de urine. Ten slotte is ook het calcium en mangaangehalte in de andijvie goed voor de botten. Hopelijk is het nu duidelijk, waarom andijvie gezond is voor de botten.

Andijvie gezond | Gezond afvallen

Andijvie past uitstekend in een gezonde afvaldieet. Het zit namelijk vol met voedingsstoffen en toch bevat het maar 17 calorieën per 100 gram. Dat is bijna niks dus! Aangezien andijvie rijk is aan vezels, zal je ook eerder een vol gevoel krijgen. Dat is precies wat je nodig hebt in je dieet. Gezond afvallen kan dus ook gewoon makkelijk en lekker zijn.

Andijvie gezond | Diabetes

Wist je dat de andijvie gezond is voor mensen met diabetes? Zowel diabetes type 1 patiënten als diabetes type 2 patiënten kunnen baat hebben bij het eten van andijvie. Dit komt met name doordat andijvie erg rijk is aan vezels. Verschillende studies hebben aangetoond dat vezelrijke voeding de bloedglucosegehalte bij diabetes type 1 patiënten kan verlagen. Voor diabetes type 2 blijkt vezelrijke voeding de bloedsuikerspiegel, de lipiden en de insuline te verbeteren. Deze werking komt onder andere door het stofje genaamd inuline. Inuline heeft de volgende eigenschappen, die het geschikt maken voor diabetes patiënten.

·         Inuline is een koolhydraat die niet verteert worden door het lichaam. Het zal dus niet de bloedsuikerspiegel verhogen.

·         Inuline bindt zich aan water. Hierdoor zal je sneller een vol gevoel hebben. Je zal dus automatisch minder gaan snacken!

·         Inuline is een oplosbare vezel, dat koolhydraten vasthoudt. Als gevolg zal het de spijsvertering vertragen, waardoor de bloedsuikerspiegel minder snel zal stijgen.

Andijvie gezond | Laxerende werking

Andijvie heeft een laxende werking, waardoor het werkt als een detox. Zo wordt de galblaaswerking gestimuleerd, waardoor de giftige stoffen worden verwijderd uit de lever. Daarom is andijvie juice ook een ideale keuze, als je op zoek bent naar een natuurlijke detoxmiddel.

Andijvie gezond | Hart- en bloedvaten

Ook is andijvie gezond voor het hart en de bloedvatenstelsel. Dit heeft te maken met zijn bloeddruk en cholesterol-regulerende werking. De andijvie bevat ook hoge gehaltes aan inuline, waardoor het de slechte LDL cholesterol weet te verlagen. Dit is overigens ook een voordeel voor mensen met diabetes. Daarnaast bevat andijvie ook veel mineralen als veel mineralen, waardoor het goed is voor de bloeddruk de kans op hart- en vaatziekten verkleint.

Andijvie gezond | Gezonde hersenen

Verder is de andijvie ook gezond voor de hersenen. Van kalium en foliumzuur is bekend dat ze neurologische voordelen kunnen bieden. De folaten, Vitamine C en kalium in de andijvie zorgen voor een goede bloedstroom in werken de cognitieve afname tegen en verkleint zo de 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl