Bosui (lente-ui) per bos

1,34
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Bosui (lente-ui) per bos

Ajuingroente worden zo genoemd vanwege een krachtige helende stof, allicine. Lente-uien zijn uien, die  geoogst worden voordat de knol begint te groeien. Het is lang en recht met eetbare bladeren en een pittige smaak. De wortel aan onderkant van de steel is wit met een duidelijke overgang naar een heldere smaragdgroene kleur.

De gezondheid voordelen van dit gewas zijn vergelijkbaar met die van uien en knoflook omdat ze allemaal in dezelfde ajuinfamilie thuishoren. Lente ui is een populair ingrediënt in de Aziatische keuken vanwege zijn frisse krachtige smaak. Je kunt het door rijst of pasta doen maar lekker is ook om het fijn gesneden over soep of salade sprenkelen of garnering op een schotel.

Gezondheidsvoordelen van deze groente.
Lent ui bevat heel weinig calorieën en geen vet en bevat wel veel vezels. De plant bevat foliumzuur, calcium, ijzer vitaminen A, C, K en B6.Vitamine B zes is nodig voor de vele enzymen in het lichaam die op hun beurt zorgt voor de omzetting van koolhydraten eiwitten en vetten. Enzymen zijn stoffen die chemische processen in het lichaam op gang brengen. B6 is een vitamine die ook belangrijk is voor het functioneren van de hersenen, daar speelt ie een rol bij het bepalen van de stemming en de slaap.

De vitamine die het meest in de lente-ui aanwezig is is vitamine K. Vitamine K is van groot belang voor de bloedstolling en het onderhoud van en sterkte van de botten.

Lente-ui bevat een combinatie van bètacaroteen, dit is een voorlopige vitamine A en zorg onder andere voor goed voor je ogen en een gezonde huid.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl