Koolraap per stuk

Koolraap per stuk

2,08
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Koolraap per stuk

Wat is een koolraap?

Een koolraap komt uit de kruisbloemenfamilie en is de wortel van de Brassica napobrassica plant. Het jonge blad van deze plant wordt ook wel eens gegeten en wordt snijkool genoemd.

Een koolraap is waarschijnlijk een kruising tussen een kool en een knolraap (meiraap of meiknol). Deze twee groenten worden vaak met elkaar vergeleken. Toch zijn ze niet helemaal hetzelfde. Een koolraap is vaak een stuk groter, de koolraap is vaak oranjegeel en tot slot is de koolraap een echte wintergroente in tegenstelling tot de meiraap.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een koolraap?

Koolraap heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Het bevat verschillende vitamines, mineralen en vezels. Misschien nog een leuk feitje, een koolraap bevat zeer weinig calorieën.

Vitamines: B1+ B2 + B6 +  B11 en C

B1 → Zorgt voor de verbranding van koolhydraten waardoor we energie krijgen

B2 → Zorgt voor een gezonde huid en het gezichtsvermogen

B6 → Belangrijk voor de energievoorziening in het lichaam

B11 → Zorgt voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en immuunsysteem

C → Antioxidant tegen vrije radicalen

Mineralen: kalium + calcium + fosfor + magnesium

Kalium → Nodig voor de zenuwprikkelgeleiding

Calcium → Draagt bij aan de energievoorziening van lichaamscellen

Fosfor → Nodig voor de koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling

Magnesium → Zorgt voor stevigheid van het skelet

Vezels

→ Zorgen voor een goede stoelgang

→ Verlagen het slechte cholesterol (LDL) en verhogen het goede cholesterol (HDL) en verlagen daarmee de kans op hart- en vaatziekten

 



Design & realisatie: Mooiwurk.nl