Koolraap per stuk
- duurzaam geteeld
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Koolraap per stuk
Wat is een koolraap?
Een koolraap komt uit de
kruisbloemenfamilie en is de wortel van de Brassica napobrassica plant. Het
jonge blad van deze plant wordt ook wel eens gegeten en wordt snijkool genoemd.
Een koolraap is waarschijnlijk een
kruising tussen een kool en een knolraap (meiraap of meiknol). Deze twee
groenten worden vaak met elkaar vergeleken. Toch zijn ze niet helemaal
hetzelfde. Een koolraap is vaak een stuk groter, de koolraap is vaak oranjegeel
en tot slot is de koolraap een echte wintergroente in tegenstelling tot de
meiraap.
Wat
zijn de gezondheidsvoordelen van een koolraap?
Koolraap heeft verschillende
gezondheidsvoordelen. Het bevat verschillende vitamines, mineralen en vezels.
Misschien nog een leuk feitje, een koolraap bevat zeer weinig calorieën.
Vitamines: B1+ B2 + B6 + B11 en C |
B1 → Zorgt voor de verbranding van
koolhydraten waardoor we energie krijgen B2 → Zorgt voor een gezonde huid en het
gezichtsvermogen B6 → Belangrijk voor de
energievoorziening in het lichaam B11 → Zorgt voor het goed functioneren
van het zenuwstelsel en immuunsysteem C → Antioxidant tegen vrije radicalen |
Mineralen: kalium + calcium + fosfor +
magnesium |
Kalium → Nodig voor de
zenuwprikkelgeleiding Calcium → Draagt bij aan de
energievoorziening van lichaamscellen Fosfor → Nodig voor de koolhydraat-, vet-
en eiwitstofwisseling Magnesium → Zorgt voor stevigheid van het
skelet |
Vezels |
→ Zorgen voor een goede stoelgang → Verlagen het slechte cholesterol (LDL)
en verhogen het goede cholesterol (HDL) en verlagen daarmee de kans op hart-
en vaatziekten |