Recept Broccoli met roomkaas
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Broccoli met roomkaas
Broccoli met kaassaus
Ingrediënten
·
2 uien
·
500 g tomaat
·
250 gram Gehakt
·
50 gram boter
·
1ei
·
zout
·
peper
·
2 stronken broccoli
·
200 g roomkaas
·
50 g bloem
·
2 (groente)bouillonblokjes
·
200 g rijst
Bereiding
1. Snipper de ui en bak
deze zacht in de olijfolie. Voeg later het gehakt bij en bak dit rul.
2. Kook ondertussen water
met 1 bouillonblokje. Snijd de roosjes broccoli van de stronken en kook deze in
5 min gaar in de bouillon, zet daarna apart.
3. Snijd een klein
kruisje in de schil van de tomaten en doe deze ong. 1 min in de kokende
bouillon totdat de schil loslaat.
4. Ontvel de tomaat, haal
de harde stukken eruit en snijd deze in blokjes. Bak deze kort mee met de
ui/het gehakt.
5. In de kookbouillon van
de broccoli/tomaat kun je nu de rijst koken.
6. Splits het ei en roer
de dooier in een schaal door de roomkaas.
7. Maak van 500 ml heet
water en het andere bouillonblokje bouillon en roer dit scheutje voor scheutje
door het kaasmengsel.
8. Smelt de boter in een
sauspannetje en bak de bloem ongeveer 2 min. mee, terwijl je het flink van de
bodem blijft roeren.
9. Scherp daarna (met een
soeplepel bijv.) beetje bij beetje de kaasbouillon door de bloem tot het een
saus is.
10. Roer de saus door het
gehakt en voeg de broccoli en de rijst hieraan toe.
Opmerkingen, tips en variaties
tip: de roomkaas geeft een zachte smaak.
Door (deels) wat pittigere kaas te gebruiken (geraspte oude kaas, of
blauwschimmelkaas), krijgt het gerecht een wat pittiger smaak. Aan de ui en
tomaat kan naar smaak peper en zout worden toegevoegd vlak voor het de pan in
gaat.