Recept Hutspot met nasikruiden
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Hutspot met nasikruiden
1½ kg kruimige aardappel
500 gram Gesneden hutspot
75 gram ongezouten roomboter
1½ liter water
1 rookworst
100 ml melk
1 zakje nasikruiden
4 Bourgondische worsten
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg de hutspot, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
Wel de nasikruiden in een klein laagje warmwater.
Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nasikruiden toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Heerlijk met de Bourgondische worsten