Recept Hutspot met nasikruiden

Recept Hutspot met nasikruiden

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Hutspot met nasikruiden

1½  kg kruimige aardappel

500 gram Gesneden hutspot

75 gram ongezouten roomboter

1½ liter water

1 rookworst

100 ml melk

1 zakje nasikruiden

4 Bourgondische worsten

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg de hutspot, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. 

Wel de nasikruiden in een klein laagje warmwater.

Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, de rest van de boter en nasikruiden toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heerlijk met de Bourgondische worsten


Design & realisatie: Mooiwurk.nl