Recept Ovenschotel met spruitjes en pasta
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Ovenschotel met spruitjes en pasta
Ingrediënten
600 gram Spruiten
160 gram Pasta ongekookt
1500 ml Groente bouillon of 6 lepels bouillonpoeder opgelost in 1,5 liter water)
2 hele Ui
2 lepel(s) zonnebloem
450 g, in stukjes gesneden tomaat
Zout (naar smaak)
Peper, (naar smaak)
2 lepel(s) Rozemarijn
120 g, kaas in smalle reepjes
Kook de spruitjes en pasta (tegelijkertijd) in de bouillon in ca 10 minuten gaar. Giet af, vang daarbij het kookvocht op. Doe de spruitjes en de pasta in een ovenschaal (24 cm x 28 cm).
Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de uienringen toe. Bak ze even kort aan. Blus af met de tomaten en 300 ml van het kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en rozemarijn.
Giet de saus over de spruitjes en pasta in de ovenschaal. Verdeel de plakjes kaas over het gerecht en zet de schaal in het midden van een op 200 ºC voorverwarmde oven. Laat 25-30 minuten bakken.