Recept Paksoi met gebakken uitjes

Recept Paksoi met gebakken uitjes

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Paksoi met gebakken uitjes

Paksoi stamppot met gebakken uitjes

Paksoi is een Aziatische koolsoort – zonder sterke, uitgesproken koolsmaak – die ik vaak en graag verwerk in gerechten. Je kunt paksoi grillen, roerbakken, smoren en zelfs rauw verwerken, zoals ik doe in deze paksoi stamppot. De resthitte van de aardappelpuree is voldoende om de paksoi te laten slinken, maar toch lekker knapperig te laten.

Ingrediënten

·         1 kilo aardappels, geschild en grote gehalveerd

·         150 ml melk

·         2 knoflookteentjes, gepeld en in plakjes

·         50 g roomboter

·         Klein scheutje sesamolie

·         1 paksoi

·         Gefrituurde uitjes

 

Bereiding
Haal de paksoibladeren los en was ze grondig. Dep ze droog op een theedoek en snijd ze in stukken. Doe de aardappels in een ruime pan met water en breng aan de kook. Voeg wat zout toe. Verwarm ondertussen op laag vuur de melk, samen met de boter en knoflook en laat zachtjes trekken.

Kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp de aardappels fijn en roer er zoveel warme melk doorheen, totdat je een smeuïge puree krijgt. De smaak van de knoflook is in de melk doorgedrongen, dus je hoeft de knoflook niet meer aan de puree toe te voegen .Roer de paksoi en een scheutje sesamolie door de stamppot en breng goed op smaak met zout en peper .Roer tot slot wat gefrituurde uitjes door de stamppot en serveer direct.

Ik serveerde de paksoi stamppot samen met deze ketjap gehaktballetjes in zoetzure saus!

Eet smakelijk!

Design & realisatie: Mooiwurk.nl