Recept Romige kip en prei
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Romige kip en prei
Romige
kip met prei
HOOFDGERECHT
– 25 MINUTEN – 4 PERSONEN *
Ingrediënten
1 ui
2 teentje knoflook
300 gr kipfilet
150 gr spekreepjes
250 gr champignons, in plakjes
1 flinke stronk prei, in ringetjes 300 gram
100 ml slagroom
250 gr ricotta
citroen
In
huis:
½ theelepel tijm
Snufje peper (en zout)
olie om te bakken
Bereiding
Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op een
keukenpapiertje. Snijd de kipfilet in stukjes en bak aan in een pan met een
scheutje olie. Breng de kip op smaak met tijm en een snufje peper. Schep na een
minuut of 8 de kip uit pan. Fruit dan het uitje en de knoflook in dezelfde pan.
Voeg de champignons toe en bak kort mee.
Schep
daarna de prei er door en bak nogmaals 5 minuten mee tot hij begint te slinken.
Voeg dan de kip weer toe. Schenk de room erbij en schep de ricotta er door.
Rasp de citroen en voeg ongeveer 1 theelepel rasp toe aan de pan en roer goed
door. Proef of de roomsaus nog een snufje peper kan gebruiken en eventueel een
beetje zout (let op, de spekjes zijn ook al zout). Schep de romige kip op een
bord en verdeel wat spekjes er over.
Serveer eventueel met wat brood, aardappeltjes of
rijst