Recept bloemkool uit de oven

Recept bloemkool uit de oven

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven

Ingrediënten voor 2 personen:

·      400 gram aardappelpuree

·      kleine bloemkool, in roosjes

·      ui

·      rode paprika

·      250 gram gehakt

·      2 eetlepels kookroom

·      1 ei

·      knoflookpoeder

·      paprikapoeder

·      gehaktkruiden

·      geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 ºC, vet een ovenschaal in.

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water voor (ongeveer 8 minuutjes). Rul het gehakt in een grote koekenpan of wok, kruid het gehakt met de gehaktkruiden. Voeg de ui, paprika en knoflookpoeder hierbij. Bestrooi het gehaktmengsel indien gewenst met extra peper en zout. Giet de bloemkoolroosjes af en meng ze met het gehakt-groentemengsel.

Maak de aardappelpuree klaar en verdeel het in  de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel hierover. Bestrooi de schotel met een beetje paprika poeder.

Meng de kookroom met het ei en de kaas en schenk dit over de schotel. Strooi er eventueel extra geraspte kaas over.

Verwarm de schotel ongeveer 15 minuten in de oven.

Geniet van deze maaltijd!

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl