Recept Hollandse boerenkool met shoarma
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Hollandse boerenkool met shoarma
Ingrediënten
300 g verse boerenkool
1500 g kruimige aardappel
2 Rode paprika
400 g kipfiletreepjes shoarma
4 el zonnebloemolie
8 el knoflooksaus
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min.
Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.