Recept hete bliksem
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
hete bliksem
Hete bliksem
Ingrediënten 4
personen
* 2 kilo kruimige aardappelen* 1,5 kilo Dijkmanzoet zout* peper* boter* melk* 4 uien in stukjes
gesneden* 1 pakje juspoeder * 4 magere speklapjes.
Voorbereiding
Aardappelen en appelen schillen en in vieren snijden. Klokhuizen weghalen.
Uien pellen en in stukjes snijden. Speklapjes kruiden naar smaak.
Bereidingswijze
In de pan doen. Aardappelen onderin dan zoete appels bovenop leggen. Opzetten
met weinig water en zout. Kooktijd ongeveer 20 minuten. In de tussentijd de
speklapjes aanbakken in weinig boter en de uien erbij doen en meebakken. Aardappels
en appelen afgieten en iets van het kookvocht opvangen. Stamp het goed door
elkaar met wat melk en eventueel het kookvocht en een klontje boter. Op smaak
maken met peper en zout. Jus maken volgens de gebruiksaanwijzing en de gebakken
uien en het spekvet erbij doen.
Serveertip
Opdienen in de grote pan en op ieder bord een speklapje leggen met een
beetje jus met uien.