Recept Kleurige stamppot met spruitjes, wortel, appel en hacheevlees
- Ambachtelijk bereid
- Beschikbaarheid & opties: Op voorraad
Recept Kleurige stamppot met spruitjes, wortel, appel en hacheevlees
Ingrediënten 4 personen
750 gr kruimige aardappelen
300 gr bospeen
500 gram spruiten
pak spekreepjes
3 elstar appels
200 ml melk (voldoende voor een lekkere puree)
olie, zout en peper
2 tl kerrie madras
450 gram hacheevlees
2 tl Foelie
Voorbereiding
Kruid het hacheevlees met zout, peper en foeliekruiden. Bak het vlees aan op een hoog vuur , blus het af met wat water en stoof dit tot het gaar is.
Schrap de bospeen en snijd in stukjes. Maak de spruitjes schoon
Schil de appels en snijd in stukjes.
Kook de aardappelen met de bospeen en de spruitjes gaar. Bak in 1 el olie de spekreepjes krokant en voeg op het laatst 2 tl kerrie madras kruiden toe.
Wanneer de aardappels, spruitjes en worteltjes gaar zijn maak er puree van met warme melk (evt. zout en peper toevoegen). Roer de (appelstukjes,) en spekreepjes erdoor. Direct serveren. Met het hacheevlees.