Recept gestoofde Groene kool met groene pesto

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

400 g schelpjespasta of een andere pasta

1  groene kool

olijfolie

4 takjes tijm

4 theelepels groene pesto

400 g geroosterde paprika’s (zelf gemaakte of uit een potje)

zout

versgemalen peper

100 g Parmezaanse kaas


Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.

Snijd de groene kool in fijne reepjes. Verhit een pan met de olie. Voeg de groene kool toe en verhit kort. Hak de tijm fijn en voeg toe. Voeg 100 ml water toe en leg de deksel op de pan. Stoof circa 8-10 minuten.

Kook de pasta gaar in volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en roer de pesto erdoor.

Bak de speklappen om en om lekker bruin.

Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Voeg dit samen met de groene kool en de rest van de basilicum toe aan de pasta.

Breng op smaak met zout en peper.

Geroosterde paprika maken in de oven

Verwarm de oven naar 220 graden.

Leg de paprika of paprika's ongeveer 40 minuten in het midden van de oven op de bakplaat, tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn.

Zet de oven uit en doe de paprika in de plastic zak. Sluit de zak laat de paprika een kwartiertje afkoelen.

Haal de paprika uit de zak en pel de velletjes eraf. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Doe de paprikarepen in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra olijfolie overheen.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl