Kapucijnerschotel met knoflook en spek

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

Ingrediënten

·         400 gram aardappels (geschild, in kleine blokjes)

·         1 eetlepel vloeibaar bakproduct

·         1 ui (gesnipperd)

·         2 teentjes knoflook (gesnipperd)

·         200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

·         500 gram kapucijner (24 uur laten weken)

·         4 takjes verse peterselie (fijngehakt)

Bereiden

Zet de blokjes aardappel op met water en een beetje zout en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.

Verwarm het bakproduct in een hapjespan en fruit de ui circa 3 minuten.

Voeg de knoflook en spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten.

Voeg de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles om. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Lekker met augurkjes, zilveruitjes en piccalilly.

Heerlijk met gebakken speklapjes

Variatie

Vervang de aardappelblokjes door aardappelpuree of rijst die u bij de kapucijners serveert.



Eet smakelijk!

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl