Spitskool per stuk

2,40
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spitskool per stuk

SPITSKOOL: GROENTE VAN HET SEIZOEN EN HEEL GEZOND!

Spitskool is een groente en familie van de witte kool alleen heeft het een spitse vorm. Hier komt de naam uiteraard ook vandaan. Spitskool heeft een sappige smaak en het is rauw te eten, maar je kunt de spitskool ook stoven of roerbakken. Het is erg gezond voor ons lichaam om regelmatig spitskool te eten.

De Voordelen van Spitskool

1.       De spitskool heeft een grote diversiteit aan vitaminen en mineralen.
Een spitskool beschikt over de volgende vitaminen: B1, B2, B6, B11 en vitamine K en C. Vitamine C is erg belangrijk om ons immuunsysteem op peil te houden, waardoor we beter beschermd zijn tegen ziekten. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling in ons lichaam en de botstofwisseling. Dit is goed voor het herstel van blessures en ook voor het sterk houden van botten en tanden.

2.       De spitskool is rijk aan mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium, calcium, ijzer, koper en zink.

3.       Spitskool is dat het kanker bestrijdend werkt, het ontgift je lichaam en het helpt tegen maagzweren.

4.       De stoffen in spitskool hebben ook een ontstekingsremmende werking.

5.       De spitskool een positief effect om maagzweren te genezen. Studies hebben aangetoond dat het een positief effect heeft op het gehele maagdarmstelsel.

Hoe te eten

Wanneer spitskool rauw wordt gegeten is deze het gezondst. Natuurlijk is het niet erg om het te koken, maar er kunnen dan voedingswaarden verloren gaan. Spitskool is ook prima te roerbakken.

 

Design & realisatie: Mooiwurk.nl