Zeekraal vers 100 gram

Zeekraal vers 100 gram

2,59
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Zeekraal vers 100 gram

De beste en gezondste zout vervanger

Zeekraal is een geslacht van zoutverdragende succulenten uit de amarantenfamilie.

De planten groeien in zoutmoerassen, op stranden en tussen mangroven.

De soorten komen van nature voor in de Verenigde Staten en Europa.

Om de al te zoute smaak uit zeekraal te halen is het verstandig deze even kort te koken (blancheren). Enkele minuten in ruim kokend water zonder zout is voldoende. Ook stomen in een stoompan of stoomoven kan prima. Doe dit ook enkele minuten. De zeekraal zou er na bereiding uit moeten komen te zien als zeewier qua kleur maar nog wel bite hebben en weinig stevigheid verloren hebben.

Zeekraal bakken of roerbakken

Alternatief kun je zeekraal even kort bakken. Enkele minuten op middelhoog vuur is voldoende. Voeg voor de smaak een klontje boter en eventueel een zeer fijn gesnipperd uitje toe.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl