recepten weekpakket
ROMIGE PASTA MET SPINAZIE
300 gr pasta
500 gr verse spinazie
2 rode ui
250 gram cherrytomaatjes
1 courgette
200 ml kookroom
roomkaas met kruiden
snufje zout en peper
6 plakken ontbijtspek
Bereidingswijze:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de ui, courgette, cherrytomaatjes en ontbijtspek in stukjes. Giet een klein scheutje olie in een pan en bak de ui met de courgette en de ontbijtspek aan.
Voeg na circa 5 minuten de spinazie toe en bak dit een paar minuten mee.
Laat de spinazie eerst slinken voordat je de roomkaas erbij doet.
Voeg vervolgens de roomkaas, cherrytomaatjes en kookroom toe en laat de roomkaas smelten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Heerlijk met gemarineerde drumsticks uit de oven.
Paksoi-ovenschotel met gehakt en kaas
500 gr. aardappelen,
1 krop paksoi,
1 ui,
2 vleestomaten,
500 gr. rundergehakt,
boter,
scheut (warme) melk,
1 beschuit,
zout,
peper,
nootmuskaat,
75 gr. kruidenkaas ,
100 gr. geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze in ong. 10 minuten in een pan in een beetje water gaar.
Giet ze daarna af en maak er met een klontje boter, melk, zout, peper en nootmuskaat een lekkere puree van.
Verhit een klontje boter in een braadpan en rul het gehakt, doe er de ui en paksoi bij en bak dit 4 minuten.
Roer er de kruidenkaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe het gehakt-paksoimengsel in de ovenschaal. Leg hierop de plakken tomaat, bestrooi deze met een heel klein beetje zout en peper en bedek dit vervolgens met de puree.
Verkruimel de beschuit en vermeng deze met de geraspte kaas en strooi dit over de puree.
Zet de schotel 20-30 minuten in een op 180 gr. voorverwarmde oven en dan smullen maar.
Eenpansgerecht met kip en snijbonen
500 gram kipfilets
2 el milde olijfolie
2 el kipkruiden
400 gram snijbonen
300 gram rijst
300 gram snoeptomaatjes
Snijd de kipfilet in reepjes van 1½ cm dik. Verhit de olie in een hoge hapjespan en bak de kipfilet met de kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm. Doe de snijbonen met de rijst bij de kip en roerbak 1 min. mee. Giet er +/- 600 ml kokende water bij en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Halveer de tomaten en roerbak nog 2-3 min. zonder deksel. Breng verder op smaak met peper en zout.
Tip: als je niet van beetgare snijbonen houd kook ze dan 8 minuten voordat je ze bij de kip in de pan doet.
Er zijn geen producten in deze categorie.