recepten weekpakket

recepten weekpakket

Pasta met zongedroogde tomaat


Ingrediënten 4 personen

400 g spaghetti

600 g postelein

½ potje zongedroogde tomaten in olie

250 gram rookspek

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

50 g gemalen pittige kaas


Aan de slag


Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Was de postelein en snijd de stelen grof. Dep de tomaten droog en snijd ze in reepjes. 

Verhit een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de spekjes knapperig.

De ui en knoflook pellen en snipperen. 

Verhit de wok met olie en bak de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg dan de postelein  toe en laat deze 2 minuten meebakken. 

Giet de spaghetti af en schep 3 eetlepels olie (uit potje tomaten), de tomaatreepjes en de postelein erdoor. 

Verwarm het gerecht door en door en breng het op smaak met zout en peper. Dan de spekjes erboven verkruimelen. 

Spaghetti serveren met kaas. 

Lekker met tartaartjes, groene salade en tuinkruidendressing.

RECEPT BROCCOLI MET ROOMKAAS

Ingrediënten

2 uien

500 g tomaat

(zonnebloem)olie

500 gram Rundergehakt

50 gram boter

1ei

zout

peper

1 stronk broccoli

200 g roomkaas

50 g bloem

2 (groente)bouillonblokjes

400 g rijst


Bereiding


Snipper de ui en bak deze zacht in de olijfolie. Voeg later het gehakt bij en bak dit rul.

Kook ondertussen water met 1 bouillonblokje. Snijd de roosjes broccoli van de stronken en kook deze in 5 min gaar in de bouillon, zet daarna apart.

Snijd een klein kruisje in de schil van de tomaten en doe deze ong. 1 min in de kokende bouillon totdat de schil loslaat.

Ontvel de tomaat, haal de harde stukken eruit en snijd deze in blokjes. Bak deze kort mee met de ui/het gehakt.

In de kookbouillon van de broccoli/tomaat kun je nu de rijst koken.

Splits het ei en roer de dooier in een schaal door de roomkaas.

Maak van 500 ml heet water en het andere bouillonblokje bouillon en roer dit scheutje voor scheutje door het kaasmengsel.

Smelt de boter in een sauspannetje en bak de bloem ongeveer 2 min. mee, terwijl je het flink van de bodem blijft roeren.

Scherp daarna (met een soeplepel bijv.) beetje bij beetje de kaasbouillon door de bloem tot het een saus is.

Roer de saus door het gehakt en voeg de broccoli en de rijst hieraan toe.


Roergebakken bloemkool

4 tomaten

1 theelepel gember poeder

2 tenen knoflook

1 theelepel chilipoeder

4 el zonnebloemolie

1  bloemkool in roosjes

2 tl kerriepoeder


Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd de knoflook fijn. En vermeng de chilipoeder en de gemberpoeder er doorheen. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipoeder toe en bak het geheel 30 sec. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min.

Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heerlijk met gekookte aardappel en een houthakkers steak.


Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl