recepten weekpakket

recepten weekpakket

Stamppot Raapstelen met kipchiliburgers

Hier ons lievelingsrecept!!
1 kg kruimige aardappelen
Snufje zout
250 g raapsteeltjes
1 gele paprika
150 g oude kaas
4 el pijnboompitten
200 ml melk
3 el boter
versgemalen peper
4 kipchiliburgers

Voorbereiding
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 à 25 min. gaar.
Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Maak de paprika schoon en snijd de paprika en kaas in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de raapsteeltjes, paprika en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer de stamppot met pijnboompitten.
En serveer met de bruin gebakken kipchiliburgers.
Andijvie met pasta en gehakt

Ingrediënten 4 personen

1 krop andijvie; 
1 ui, 
1 Groene paprika, 
100 gram Tomatenpuree 
2 ons spekreepjes, 
een paar champignons
1 bakje pijnboompitten, 
basilicum en/of Italiaanse kruiden
een paar lepels rode pesto
tagliatelle of andere pasta


Voorbereiding
De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en heel fijn snijden. Ui, paprika, en champignons klein snijden.
Bereidingswijze
Als eerste het water voor de pasta opzetten. 
In een hapjespan het gehakt met de spekreepjes en de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken. tomatensaus, peper, basilicum(droog) en of Italiaanse kruiden toevoegen.
Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen. Als laatste als de pan van het vuur is de pesto erdoor roeren.
Runderstoofpot met Spitskool
Ingrediënten:
500 gram magere runderlappen
peper en zout
30 gram boter
1/2 vleesbouillontablet
1 grote ui
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
2 eetlepels azijn
1 flesje donker bier (30 cl)
2 eetlepels mosterd
2 winterwortels
750 gram aardappelen
1 Spitskool

Bereidingswijze:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter in een braad- of stoofpan. Bak het vlees in ongeveer 10 minuten rondom bruin.

Pel ondertussen de ui en snipper deze grof. Voeg de ui toe aan het vlees samen met 2,5 dl water, het halve bouillontablet, de kruidnagel (steek deze vast op het laurierblad), het laurierblad, de azijn, het bier en de mosterd. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat 1,5 uur stoven (met de deksel op de pan).

Was en schrap ondertussen de wortels. Snijd ze in schijfjes. Schil en was de aardappelen. Snijd ze in vieren. Was de spitskool en snijd deze fijn. Voeg de aardappelen, wortels en spitskool ongeveer 20 minuten voor het einde van de stooftijd toe. 
Roer alles goed door elkaar en doe de deksel weer op de pan.

Er zijn geen producten in deze categorie.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl