Spinazie 450 gram een heerlijke superfood gewassen

1,25
  • duurzaam geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Spinazie 450 gram

Spinazie is een superfood dat het lichaam op zijn best laat zijn. Het eten van spinazie geeft het lichaam alles om gezond te zijn en te blijven. Heel wat voedingsdeskundigen adviseren om vier of meer porties groenten per dag te eten. Omdat bladspinazie zo gezond is, wordt er aangeraden om deze superfood minstens één keer per week te eten.

Waarom is spinazie gezond?

Is spinazie gezond? Het is een groene groente die gevuld is met vezels, vitaminen en mineralen. Deze groente kan ook in een gezond dieet gegeten worden, want het is laag in calorieën! Spinazie kan op verschillende manieren gegeten worden, namelijk: rauw, gekookt of gestoomd. Ook kun je het verwerken in een quiche, lekker roerbakken met olie en pasta of verwerk hem in een salade.

Spinazie is rijk aan luteïne, zexanthine en antioxidanten die belangrijk zijn voor de ogen en het hart. De pigmenten bevatten tevens luteïne, flavonoïden en fytochemicaliën met anti-kanker eigenschappen. De groente is rijk aan vitaminen A, E en K. Studies suggereren dat vitamine E het lichaam tegen sommige vormen van kanker en hart- en vaatziekten beschermt. Vitamine K wordt door het lichaam gebruikt in functie van de bloedstolling. Voor een goede celdeling heeft het lichaam Vitamine A nodig.

Naast vitaminen bevat spinazie ook foliumzuur, kalium, magnesium en ijzer. Deze mineralen helpen voor een optimaal cardiovasculair systeem. Ook helpen ze voor het opbouwen van gezonde zenuwen en spieren.

De gezondheidsvoordelen van spinazie

Spinazie bevat heel wat belangrijke gezondheidsvoordelen. Zo voorkomt deze groente kanker. De antioxidanten bevatten speciale eigenschappen die kanker helpen voorkomen. Ook bestaat er een lagere kans op eierstokkanker bij het regelmatig eten van spinazie.

Een tweede gezondheidsvoordeel van spinazie, is dat deze groente het hart gezond houdt. De antioxidant luteïne vermindert onder andere ontstekingen in de aders en de slagaders. De vitamine K in deze groente, helpt voor de opbouw van gezonde en sterke botten. Dit betekent ook dat het zwakke botten helpt voorkomen. Tevens helpt ook de calcium en de magnesium in spinazie voor het sterk houden van de botten.

Vrouwen die te maken krijgen met zware menstruatie, eten best spinazie. Het eten hiervan in deze periode is belangrijk voor het verhogen van de energie, alsook voor het voorkomen van bloedarmoede. Ook helpt spinazie voor de bestrijding van infecties, want vitamine E verbetert het immuunsysteem. Tevens maakt vitamine A witte bloedcellen aan, die bacteriën en virussen helpen vernietigen.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl