Recept Witlofschotel met puree

Recept Witlofschotel met puree

0,00
  • Ambachtelijk bereid
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Witlofschotel met puree

Ingrediënten

3 flinke stronken witlof

6 plakken ham

700 gram kruimige aardappels

Verse bieslook

250 gr creme fraiche

Scheutje melk

Peper en zout

Flinke hand kaas

Bereiding:

Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in ca 15 min gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg de creme fraiche toe, boter, peper, zout en een scheutje melk en pureer tot een puree. Snijd de bieslook fijn en schep door de aardappelpuree. Verdeel de puree over een ovenschaal.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de witlof en snijd eventueel de harde bittere kern er uit. Kook de witlof 3 minuutjes voor. Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke helft witlof in een plak ham. Leg de ham op de puree. Bestrooi de ovenschotel royaal met kaas. 

Bak ondertussen de Bourgondische worstjes rondom bruin.

Zet de ovenschaal ongeveer 25 min in de oven. Gebruik de laatste paar minuten de grill voor een mooi krokant kaas korstje.

Leg de worstjes op de aardappelpuree tussen de witlof en serveer dit.


Design & realisatie: Mooiwurk.nl