Uien wit per 500 gram

Uien wit per 500 gram

1,35
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

Beschikbaarheid

Uien zoet per 500 gram

De witte ui is meestal erg scherp van smaak, maar tegelijkertijd iets zoeter dan de gele ui.

Ui is goed voor hart- en bloedvaten

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer een in Nederland. Zaak dus om je daar tegen te wapenen. Gelukkig kun je zelf veel doen. Bijvoorbeeld veel groenten en fruit eten. En uit onderzoek blijkt dat vooral het eten van uien gezond is. Mensen die volop uien eten hebben een lager risico op sterfte door hart- en vaatzieken dan mensen die geen uien eten. De reden dat uien je lichaam helpen beschermen tegen hart en vaatziekten ligt waarschijnlijk aan het hoge gehalte aan quercetine. Quercetine is een speciale soort flavonoïde, een antioxidant die ook veel voorkomt in thee, rode wijn en appels. In het algemeen geven de meeste wetenschappelijke onderzoeken aan dat het gunstig is voor hart- en bloedvaten om voedingsmiddelen te gebruiken die veel flavonoïden bevatten. Thee levert weliswaar wat meer quercetine, maar quercetine uit uien wordt beter opgenomen in je lichaam.

Ui bied bescherming tegen vrij radicalen

Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Dat zijn schadelijke stoffen die in het lichaam ontstaan door roken, luchtverontreiniging, zonlicht en de normale stofwisselingsprocessen.

Als vrije radicalen niet onwerkzaam worden gemaakt door antioxidanten kunnen ze schadelijk worden. Ze spelen bijvoorbeeld een rol in het veroorzaken van verschillende ziekten, zoals diverse soorten kanker. En ze ondermijnen je weerstand. Antioxidanten beschermen je dus daartegen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende beschikbare antioxidanten. Vitamine C, vitamine E en bètacaroteen zijn bekende voorbeelden. Maar ook de zogenoemde bioactieve stoffen in groenten en fruit behoren ertoe. En juist uien blinken er in uit. Ze bevatten wel vijf tot 10 keer zoveel als andere groenten.

Design & realisatie: Mooiwurk.nl