andijvie stamppot

andijvie stamppot

0,00
  • milieu bewust geteeld
  • Beschikbaarheid & opties: Op voorraad

andijvie stamppot

Andijviestamppot

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Ingrediënten:

·      800 gram aardappelen

·      500 gram gesneden andijvie

·      150 gram spekjes

·      350 gram gehakt

·      2 eetlepels paneermeel

·      2 theelepels gehaktkruiden

·      250 ml koude melk

·      40 gram roomboter, plus boter om in te bakken

·      2 theelepels dijonmosterd

·      120 gram geraspte oude kaas

·      zout en peper

Bereiding:

1.  Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af.

2.  Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant.

3.  Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktkruiden, kneed goed door elkaar en maak hier kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met boter rondom aan. Zet het vuur hierna laag en bak met de deksel op de pan verder.

4.  Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje.

5.  Stamp de aardappelen fijn, meng hier 1/2 van de melk door samen met een klontje roomboter, mosterd, de geraspte kaas en een snuf zout en peper. Roer dit goed door elkaar zodat een smeuïge puree ontstaat. Is de puree nog te droog? Voeg dan extra warme melk toe.

6.  Roer de spekjes en rauwe andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de andijviestamppot over de borden. Verdeel hierna de gehaktballetjes over de borden.

Tip(s):

Houd je niet van rauwe andijvie? Dan kun je de andijvie meegaren met de aardappelen. Kook de aardappelen in dat geval in een grote pan en leg de andijvie de laatste 5 minuten op de aardappelen. De andijvie hoeft niet onder water te staan, het slinkt door de warmte in de pan

Design & realisatie: Mooiwurk.nl